Architectural Design

Author(s)

Project Description

This house for New Haven is concerned with providing maximum diversity of identity between the spaces of a small home. It made up of two bars, one housing all service and vertical circulation, the other all the living spaces. The sides are separated by a thickened wall containing all plumbing and electrical that also serves as a thick threshold between both parts of the house. A court is cut between either end of the bar on the living side, making a side porch to a garden that also allows for views through the entire length of the bar – from inside, out, and in again. On the second floor, children’s and parent’s rooms are given their own identity on either wing of the house, each served by their own bath. Porthole windows and bays in the children’s rooms are added for a bit of fun and whimsy, as well as to become secondary identifiers of place within a tiny house.