School of Architecture for Penn Design

Author(s)

Project Description

Critic

Peter de Bretteville

This project is about in-between space. A school of Architecture on such a large university campus must cater to the specific spatial needs of architecture students, but it must also invite and inspire collaboration with students from other schools and departments within the University. This establishes the basic diagram for the project: a large central core of open studio space with other program (administrative offices, classrooms, auditoriums, and computer labs) pushed to volumes around the periphery that flex in response to the campus context. The void space created between the studio and outer volumes serves as the connective tissue of the building, as students and faculty must pass through it to move between the other programs. The multi-story interstitial zone hosts vertical circulation and informal break-out spaces for lounging, collaboration, and pin-ups.